Zuurkoolsoep met gamba's en appel

Bereiding

  1. Spoel de zuurkool in een zeef kort met koud water af en laat uitlekken.
  2. Pel en snijd de sjalot fijn.
  3. Pel en pers de knoflook.
  4. Schil de appels.
  5. Verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  6. Zet 1/3 van de (mooiste) blokjes appel apart voor de garnering.
  7. Pel de gamba's en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  8. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime, diepe pan.
  9. Voeg de sjalot, de rest van de appel (2/3 deel) en knoflook toe.
  10. Smoor in de olie op een heel laag vuur 4-5 minuten, zonder te laten kleuren.
  11. Geregeld omscheppen.
  12. Voeg de kerrie en cayennepeper op het laatst toe en smoor nog een minuutje.
  13. Voeg de zuurkool, de melk en room toe.
  14. Breng tegen de kook aan, draai vuur laag en laat 20-25 minuten sudderen.
  15. Pureer de soep met een staafmixer en zeef door een fijne zeef boven een andere pan.
  16. De soep moet nu dik-vloeibaar zijn.
  17. Is de soep te dun, dan nog even doorkoken zodat het vocht kan verdampen en de soep iets dikker wordt.
  18. Als de soep te dik is, voeg dan een scheutje room of melk toe.
  19. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  20. Doe de gamba's in de hete soep in de pan en laat deze in 1-2 minuten warm worden.
  21. Roer de overige blokjes appel erdoor.
  22. Serveer in een kom.

Ingrediënten

  • 250 g witte wijn zuurkool
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 elstar appels
  • 12 gamba's, voorgekookt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 500 ml volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 1 snufje peper en zout

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.