Zuurkoolstamppot met druiven en kip

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Breng de zuurkool met 21/2 dl bouillon en de witte wijn aan de kook.
  3. Plet de jeneverbessen en voeg ze toe.
  4. Snijd de kipfilet in stukjes.
  5. Halveer de druiven.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin.
  8. Laat de kip zachtjes gaar worden in ca. 10 minuten.
  9. Schenk 2 dl bouillon bij het vlees.
  10. Verwarm de druiven 1 minuut mee.
  11. Roer er alles binder door en breng op smaak met peper en zout.
  12. Giet de zuurkool af, vang het kookvocht op.
  13. Stamp de aardappelen fijn.
  14. Roer er zoveel (warm) kookvocht door dat de puree smeuïg is.
  15. Roer er de zuurkool en de peterselie door.
  16. Breng met peper en zout op smaak.
  17. Verdeel de zuurkoolstamppot en de kip met druiven over 4 borden.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel
  • 750 g zuurkool
  • 4,5 deciliter kippenbouillon
  • 1 deciliter witte wijn
  • 6 jeneverbessen
  • 400 g kipfilets
  • 150 g blauwe druiven, pitloos
  • 10 g platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el allesbinder

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.